Välkommen till småhusguiden!

Här får du råd och vägledning om energiåtgärder som med fördel kan genomföras vid renovering av ditt hus. Görs de kombinerat med underhållsåtgärder är merkostnaden i många fall inte särskilt stor.

LOGGA INGlömt lösenordet?

Innehåll


Guiden hjälper dig att identifiera lämpliga energiåtgärder anpassade för ditt hus förutsättningar. Du fyller i uppgifter om husets status - och energianvändning. Du får då råd om åtgärder och vilka krav du kan ställa på produkter - system -samt för genomförande av arbetet.

Guiden ger även tips om hur renoveringen kan planeras med mallar för offertförfrågan, - tidplan - och avtal. När arbetet är slutfört kan du sedan enkelt följa upp dina åtgärder för att se om det blev som du planerat, bla genom att uppdatera uppgifterna om husets status och energianvändning efter genomförandet.

Småhusguiden är indelad i följande steg:

  1. Mitt hus
  2. Renoveringsbehov
  3. Planering
  4. Upphandling
  5. Genomförande
  6. Uppföljning
  7. Sök åtgärder
  8. Om guiden

Kom igång direkt

För att använda guiden behöver du registrera ett användarkonto och logga in. Klicka på knappen Skapa nytt konto här ovanför. Den information du skriver in om ditt hus sparas.

Du kan när som helst avregistrera dig och all information kommer då att raderas. Klicka här för att avregistrera ditt konto

Ansvariga för innehållet

Bakom guiden står Energimyndighetens beställargrupp för småhus (BeSmå).

Medverkande parter är Sustainable Innovation, ett 15-tal organisationer och företag och ett 40-tal energi- och klimatrådgivare. Energimyndigheten har delfinansierat utvecklingen av guiden.

Här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.